Waarom Maintenanz?

Technische beroepen staan bol van voorschriften en richtlijnen. Bijblijven in de ontwikkeling is cruciaal om de kwaliteit te waarborgen en installaties veilig achter te laten. En het uitvoeren van werkzaamheden aan technische installaties wordt steeds complexer.

Geen wonder dat de wetgever er voor wil zorgen dat dit veilig en correct gebeurt en sinds 01-10-2020 is de wetgeving CO-certificering van kracht. Met de komst van deze gasketelwet hebben de  installatiebedrijven en monteurs nog 1,5 jaar de tijd om zich te certificeren voor het uitvoeren van werkzaamheden aan uw cv-ketel. Deze werkzaamheden moeten vanaf dan gebeuren volgens de BRL6000-25. Hierin is bepaald  welke werkzaamheden  en metingen moeten worden uitgevoerd. Tevens wordt het vakpaspoort van de monteur vermeld,  waar en wanneer de werkzaamheden zijn uitgevoerd en wat de bevindingen hiervan zijn. 

Om deze werkzaamheden op een snelle, correcte en eenvoudige manier op te volgen heeft Maintenanz een slimme tool op de markt gebracht.  Wilt u zeker zijn dat werkzaamheden aan uw installaties correct worden geregistreerd en afgemeld kies dan een installateur die werkt met de Maintenanz app. De door een Maintenanz monteur geplaatste QR-sticker op uw installatie kunt u zelf scannen om toegang te krijgen tot de onderhoudsrapporten van uw installatie.

Wat u als consument moet weten over De Gasketelwet

Op 1 oktober 2020 werd in Nederland ‘De Gasketelwet’ van kracht. Het komende anderhalf jaar is een vrijblijvende overgangsperiode. Vanaf 1 april 2022 mogen alleen gecertificeerde vakmensen en gecertificeerde bedrijven werken aan gasgestookte installaties. Bedrijven overtreden vanaf 1 april 2022 de wet wanneer zij zonder de juiste certificering en vakbekwaamheidsdiploma’s ketels installeren of onderhouden. Ketelbezitters die ongecertificeerde bedrijven (‘beunhazen’) aan hun ketel laten werken zijn vanaf dan ook strafbaar. 

 

Bescherming tegen beunhazerij en gegarandeerde vakbekwaamheid

De Gasketelwet verzekert u als consument dat CV-monteurs vakbekwaam zijn. Uw ketel wordt vakkundig onderhouden. Dit verlengt de levensduur van uw ketel en bevordert de veiligheid in huis. (De kans op koolmonoxidevergiftiging bijvoorbeeld is kleiner bij goed onderhoud) U krijgt waar u voor betaalt, namelijk kwalitatief onderhoud.

 

Waarom een Maintenanz Monteur uw voorkeur verdient

Een Monteur die werkt met Maintenanz kost u niets extra maar biedt grote voordelen! De Maintenanz monteur geeft uw installatie een unieke QR-code, de installatiepas. Vergelijk het maar met  het kenteken en deel 1 van een auto. Alle metingen, handelingen en reparaties aan uw installatie worden digitaal vastgelegd. Deze onderhoudshistorie is gekoppeld aan de installatiepas van uw installatie. Als eigenaar houdt u te allen tijde toegang tot deze informatie, ook als u wisselt van installatiebedrijf of monteur. Iedere andere of volgende monteur kan met uw toestemming via de installatiepas de complete onderhoudshistorie van uw ketel opvragen en inzien. De monteur weet in een klap alles van ùw ketel en kan zonder te gissen aan het werk. Rommelen in uw administratie om te kijken wat er vorige keer ook weer aan de hand was is verleden tijd. 

 

…en er is nog een gratis voordeel van Maintenanz voor u!

Het vakbekwaamheidscertificaat van de monteur is vijf jaar geldig. De Tools van Maintenanz, de app waar de monteur mee werkt, wordt constant getoetst en bijgewerkt. De app volgt altijd de wet van de techniek en zorgt dat de monteur de juiste stappen in de juiste volgorde doorloopt en afvinkt. Pas wanneer alle vinkjes groen zijn kan de onderhoudssessie worden afgesloten. De app is een controlemiddel en vangnet voor de monteur om niets te vergeten of over te slaan. Een geruststellende gedachte voor u als eigenaar van de installatie!

Scroll naar top

Inschrijven nieuwsbrief