Hoe werkt het?

Hoe werkt Maintenanz?
Maintenanz is een digitaal registratie en afmeldsysteem voor diverse technische rapporten. Bij de ontwikkeling is er gekeken hoe het bedrijf eenvoudig, snel en correct rapporten en metingen kan uitvoeren, registreren en afmelden.

Werken volgens een door de overheid opgelegde wetgeving, maar wel vanuit praktijk. De Maintenanz Tools helpen u op deze manier eenvoudig stapsgewijs door alle wettelijk verplicht uit te voeren werkzaamheden. 

Hoe werken de Tools?
Elke Tool is te gebruiken vanuit:

  1. Kantoor (werkvoorbereider en beheerder)
  2. Het veld (voor de monteur)

Bovenstaande kan uitgevoerd worden door één persoon (eenmanszaak), maar is ook uit te splitsen naar meerdere personen (in het Portal Beheerder).

1. Kantoor (werkvoorbereider en beheerder)
Op de website waar u nu bent kunt u inloggen op het portal als werkvoorbereider of als beheerder.  Op deze website is algemene informatie te vinden over Maintenanz en kunnen de abonnementen worden aangevraagd en kan, zoals gezegd, ingelogd worden op het portal als werkvoorbereider of beheerder;

Portal Werkvoorbereider:  vanuit dit portal kunt u o.a. werkorders toevoegen, rapporten met meet- en installatie gegevens ophalen, reparaties en onderdelen inzien, klant- en installatie gegevens naar de tablet of smartphone van de monteur sturen. Ook kunt u hier een reeds bekende installatie alvast koppelen aan de Maintenanz Database (QR-sticker). Deze QR-sticker dient dan natuurlijk wel nog door de monteur op de desbetreffende installatie geplakt te worden! Zo hoeft de monteur dit niet meer in het veld te doen en kan hij meteen de sticker scannen en reeds ingevulde informatie ophalen. Ook de Maintenanz planner kan vanuit hier benaderd worden. De planner kan toekomstige service werkzaamheden zo optimaal mogelijk inplannen door rekening te houden met de afstand tussen de verschillende locaties.

Portal Beheerder: in dit portal worden o.a licenties aangekocht, gebruikers aan de licenties gekoppeld, rechten toegewezen, meettoestellen geregistreerd. Ook kunnen hier bestaande klant- en toestelgegevens geïmporteerd worden, zodat ze niet handmatig ingevoerd hoeven worden.  

2. De Maintenanz app: ( voor de monteur)
Deze is te downloaden in de Google Play store (Android) en de Appstore (IOS) op een tablet of smartphone. De monteur of technicus die onderhoud of servicewerkzaamheden uitvoert, gebruikt deze app voor het meten, registreren en afmelden van de uitgevoerde werkzaamheden. 

Als de werkvoorbereider de juiste gegevens al heeft aangeleverd dan is het registreren van de metingen en bevindingen nog maar een kleine moeite. Zeker als de QR-sticker al aan de juiste installatie is gekoppeld door de werkvoorbereider. De monteur kan ook eenvoudig ter plaatse een QR-sticker koppelen aan de installatie.

Aan de slag
Om met de tool aan de slag te kunnen moeten er enkele persoonlijke instellingen en koppelingen gemaakt worden. Na het abonnement te hebben afgesloten moeten er gebruikers worden toegevoegd en licenties worden gekoppeld. Dit gebeurd door de beheerder in de portal Beheerder. 
Het in te vullen e-mailadres is het e-mailadres van de smartphone of tablet van de gebruiker en het wachtwoord is het wachtwoord waarmee de gebruiker kan inloggen in de Maintenanz omgeving.

Met één basis Tool kan een beheerder, een werkvoorbereider en minstens één monteur gekoppeld worden. Als kleine onderneming heb je dan aan één licentie voldoende. Dienen er meer monteurs gebruik te maken van de Tool, dan kunnen hiervoor extra licenties aangekocht worden.

De beheerder en de werkvoorbereider werken op de PC, de monteurs gebruiken een smartphone of tablet.

 

Scroll naar top

Inschrijven nieuwsbrief