Voor wie en waarom

Iedere organisatie heeft zijn eigen structuur. De redenen en belangen om te kiezen voor ondersteunende software zijn dan ook net zo divers als de bedrijven zelf, terwijl het doel vaak hetzelfde is. Hieronder enkele redenen waarom jouw bedrijf kan kiezen voor Maintenanz:

ZZP'er

Alle tools zijn los verkrijgbaar, zodat je als ZZP’er geen (te) grote software pakketten nodig hebt voor de werkzaamheden die jij wilt administreren. Historie van alle installaties met automatische toestel onderhoudsopvolging. Maar 50 toestellen per jaar in onderhoud? Ook dan is het belangrijk dat je er geen één mist. Geen dure uitgebreide boekhoudprogramma’s, maar de Maintenanz Toolbox op je PC en de app met alle klant- en toestelgegevens in je broekzak. Zo eenvoudig kan het zijn. Ook zijn onze tools compatible met verschillende software pakketten die je wellicht gebruikt op dit moment.

Klein Installatiebedrijf

Ook de kleine installateur weet dat onderhoudswerkzaamheden een vaste waarde in het bedrijf zijn. Het is omzet en brengt tevens nieuwe opdrachten met zich mee. En continu een administratieve kracht op kantoor is erg kostbaar. Er gaat namelijk veel tijd zitten in die administratie en opvolging van de onderhoudswerkzaamheden. Met het gebruik van de Maintenanz Toolbox App gaat het afmelden van storingen en onderhoudswerkzaamheden heel gemakkelijk. 

Middelgroot Installatiebedrijf

De middel grote installateur krijgt ook veel voor zijn kiezen. Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden is vaak één van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf. Het maken van correcte onderhoudsrapporten is niet voor iedere onderhoud- en servicemonteur weggelegd. Met de Maintenanz Toolbox kan de monteur eenvoudig goede onderhoudsrapporten maken, waarin zijn bevindingen en metingen overzichtelijk zijn vastgelegd. De werkzaamheden voor de monteur in het veld, kunnen op kantoor klaargezet worden in de tablet van de monteur. Het onderhoudsrapport kan ter plaatse verstuurd worden, waardoor de administratieve handelingen klaar zijn zodra de monteur bij de klant naar buiten loopt!

Groot Installatiebedrijf

Grote installatiebedrijven hebben hun eigen bestanden en onderhoudsplanningen. Het afmelden van toestelonderhoud blijft natuurlijk een belangrijk onderdeel. Het is bijna altijd mogelijk om de Maintenanz Toolbox App te koppelen door middel van een API (Application Programming Interface) aan bestaande ERP systemen. Ook de Maintenanz Toolbox App software gebruiken onder je eigen bedrijfsnaam (White Labeling) kan een mogelijke oplossing zijn.  

Waarde van je klantenbestand

Ook voor installateurs die erover denken om binnen afzienbare tijd met pensioen te gaan, is de Maintenanz Toolbox App waardevol. Elke installateur heeft een klantenbestand opgebouwd dat een behoorlijk kapitaal waard is. De kandidaat overnemers willen graag een zo volledig mogelijk en actueel klantenbestand ontvangen. Klanten waar 3 jaar geen contact mee is geweest zijn waarschijnlijk minder interessant voor overname. Een klantenbestand dat bijgehouden is met de Maintenanz Toolbox App, is compleet en onmiddelijk overdraagbaar. Ook het aantal klanten is duidelijk te zien, zonder uitzondering. Het klantenbestand is voorzien van de juiste contact- en  toestelgegevens en de toestelhistorie. Verder is de komende onderhoudsdatum waarop de klant een bezoek van de installateur verwacht opgenomen in het klantenbestand. De overname kandidaat kan na het overnemen van het Maintenanz Account dus direct aan de slag en hoeft geen ander bestand in te zien of over te nemen. In één klap al je klanten overdragen naar een nieuwe partij! Zo wordt werken met Maintenanz;

Voor een ZZP’er een welkome aanvulling op hun bestaande facturatie programma. Historie van al de installaties met automatische toestel onderhoudsopvolging. Maar 50 toestellen per jaar in onderhoud? Ook dan is het belangrijk dat je er geen één mist. Geen dure uitgebreide boekhoudprogramma’s, maar de Maintenanz Toolbox op je PC en de app met alle klant- en toestelgegevens in je broekzak. Zo eenvoudig kan het zijn.

Ook de kleine installateur weet dat onderhoudswerkzaamheden een vaste waarde in het bedrijf zijn. Het is omzet en brengt tevens nieuwe opdrachten met zich mee. En continu een administratieve kracht op kantoor is niet altijd vanzelfsprekend. Er gaat namelijk veel tijd zitten in die administratie en opvolging van de onderhoudswerkzaamheden. Met het gebruik van de Maintenanz Toolbox App gaat het afmelden van storingen en onderhoudswerkzaamheden heel gemakkelijk. Dit gekoppeld aan de Maintenanz Planner, die zorgt voor het automatisch inplannen van onderhoud aan toestellen, waardoor het (na)bellen naar klanten tot een minimum beperkt wordt. Zo hou je weer tijd over voor andere werkzaamheden.

De middel grote installateur krijgt ook veel voor zijn kiezen. Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden is vaak één van de pijlers van het bedrijf. Zo’n afdeling in goede banen leiden is een enorme opgave. En het maken van correcte onderhoudsrapporten is niet voor iedere onderhoud- en servicemonteur weggelegd. Met de Maintenanz Toolbox kan de monteur eenvoudig correcte onderhoudsrapporten maken, waarin zijn bevindingen en metingen overzichtelijk zijn geregistreerd. Een aantal zaken kunnen zijn werk nog eenvoudiger maken, door onderdelen die de werkvoorbereider op kantoor kan voorbereiden. Het onderhoudsrapport kan ter plaatse verstuurd worden, waardoor de administratieve handelingen zijn afgewerkt, zodra de monteur bij de klant naar buiten loopt. 

Grote installatiebedrijven hebben hun eigen bestanden en onderhoudsplanningen. Het afmelden van toestelonderhoud blijft natuurlijk een noodzaak. Het is vaak mogelijk om de Maintenanz Toolbox App te koppelen door middel van een API (Application Programming Interface) aan bestaande ERP systemen. Ook de Maintenanz Toolbox App software gebruiken onder je eigen bedrijfsnaam (White Labeling) kan een mogelijke oplossing zijn.  

Ook voor de installateurs die erover denken om binnen afzienbare tijd met pensioen te gaan, of om een andere reden met hun bedrijf gaan stoppen, is de Maintenanz Toolbox App waardevol. In de voorbije jaren heeft hij al een klantenbestand opgebouwd dat, op een juiste manier opgevolgd en onderhouden, een behoorlijk kapitaal vertegenwoordigd. Wel willen de kandidaat overnemers een zo volledig mogelijk, correct en actueel klantenbestand kunnen inzien. Klanten waar 3 jaar geen contact mee is geweest zijn waarschijnlijk minder interessant voor overname. Een klantenbestand dat opgebouwd is met de Maintenanz Toolbox App, is volledig en direct overdraagbaar. Ook het aantal klanten is duidelijk te zien, zonder uitzondering. Het klantenbestand is voorzien van de juiste contact- en  toestelgegevens en de toestelhistorie. Verder is de komende onderhoudsdatum waarop de klant een bezoek van de installateur verwacht opgenomen in het klantenbestand. De overname kandidaat kan na het overnemen van het Maintenanz Account dus direct aan de slag en hoeft geen ander bestand in te zien of over te nemen. In één klap al je klanten overdragen naar een nieuwe, zo wordt werken met Maintenanz;

Voor de ZZP’er, een klein installatiebedrijfmiddelgroot installatiebedrijfgroot Installatiebedrijf en zelfs de oude garde, Maintenanz is dé partner om uw werkzaamheden te vereenvoudigen en tevens de nieuwe wetgeving in te passen in uw organisatie.

Ook de waarde van je klantenbestand neemt toe door gebruik te maken van de Maintenanz Toolbox App.

Voor ons bedrijfsfilmpje dat uitgezonden is bij RTL-Z,  click hier (duur: 2min.).

Voor wie?
Voor ieder bedrijf van klein tot groot

Scroll naar boven